Toekomstgerichte ERP-software voor dienstverlener SECO in de bouwsector

SECO Belgium is een projectbedrijf dat actief is in de bouwsector. Om verder internationaal te groeien, was het noodzakelijk dat een aantal bedrijfsprocessen zoals boekhouding, tijdsregistratie en facturatie op elkaar werden afgestemd. Met een standaard ERP-pakket van Microsoft Dynamics NAV zullen de bedienden voortaan efficiënter kunnen werken.

Professionele dienstverlener voor de bouw

SECO Belgium maakt deel uit van de SECO Group, die werd opgericht in Brussel in 1934. Als onafhankelijke dienstverlener treedt het bedrijf op als technische partner bij bouwprojecten. De SECO ingenieurs ondersteunen en adviseren bouwbedrijven met innovatieve oplossingen op vlak van design, structuur, techniek, energie… Dit gaat van ontwerp tot uitvoering en oplevering. Het hoofdkantoor van de SECO Group bevindt zich in België. Het bedrijf heeft kantoren in Luxemburg, Nederland, Polen, Frankrijk en Vietnam en is betrokken bij projecten over de hele wereld.

Nood aan ERP voor internationale groei

De SECO Group is een omvangrijke organisatie. In de verschillende kantoren zijn zo’n 35 administratief medewerkers aan de slag en om en bij de 250 bedienden, waaronder veel ingenieurs. Zij werken op diverse projecten en registreerden tot nu toe al hun uren per project in een softwarepakket. “Dit systeem volstond niet meer om onze internationale activiteiten te ondersteunen. Het was bovendien niet geïntegreerd met andere afdelingen zoals finance. Alle informatie was versnipperd en we zaten met veel ‘gaps’. Daarom gingen we op zoek naar een gebruiksvriendelijk en krachtig ERP-systeem om de bedrijfsprocessen van onze groep te stroomlijnen en beter op elkaar af te stemmen,” vertelt CFO Els Gybels.

Ervaring in bouwsector doorslaggevend

Er werden gesprekken gevoerd met een aantal softwarepartners. “We kozen uiteindelijk voor Astena omdat zij veel ervaring hebben in de bouw- en dienstensector, waarin onze groep actief is. We spreken dezelfde taal en we voelden meteen een ‘klik’. Astena biedt een standaardpakket dat stapsgewijs kan uitgebreid worden, indien nodig met maatwerk. Zo kunnen we groeien op ons eigen tempo met het oog op de toekomst. Uiteraard hebben we ook veel vertrouwen in Microsoft Dynamics NAV, waarover we al veel positieve ervaringen hebben gehoord van andere bedrijven.”

Efficiënter werken met de juiste software

SECO wil het ERP-pakket op 1 januari 2019 in gebruik nemen. “De boekhoudmodule moet ons in staat stellen om alle facturen in te scannen en onkostennota’s vlot te verwerken. Gezien de grootte van onze organisatie is het belangrijk dat dit gestructureerd en deels automatisch gebeurt. Onze medewerkers zullen daarnaast hun uren kunnen registreren via een app op hun smartphone. Op die manier kunnen ze mobiel werken want veel ingenieurs zijn vaak op de werf. We zullen ook het facturatiepakket gebruiken en de CRM-module om onze verkoopafdeling te ondersteunen. Kortom, een aantal cruciale bedrijfsprocessen zullen dankzij de ERP-software op elkaar afgestemd worden, waardoor we vlotter en efficiënter zullen kunnen werken. Onze medewerkers zijn enthousiast om met de nieuwe software aan de slag te gaan. Het creëert een positieve sfeer in ons bedrijf!” besluit Els Gybels tevreden.

Meer weten over onze toekomstgerichte standaardsoftware voor projectorganisaties? Contacteer ons.