Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel heeft het grootste vertrouwen in standaard ERP-software

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info

 

Na jarenlang werken met maatsoftware, nemen de medewerkers van bouwbedrijf ‘Ooms Woonrealisaties’ in Rijkevorsel binnenkort een gloednieuw ERP-pakket in gebruik. De standaardsoftware van Microsoft Dynamics 365 Business Central zal hen in staat stellen om hun bouwprojecten tot in de puntjes op te volgen en de slagzin voor hun klanten volledig waar te maken: ‘Don’t worry, build happy!’

Specialist in woningbouw en interieurinrichting

Met de gezegende leeftijd van 65 jaar is Ooms uit Rijkevorsel evenwel nog lang niet klaar om op pensioen te gaan. Deze unieke bouwonderneming met een management van vijf gedreven bestuurders koestert meer dan ooit ambitieuze toekomstplannen. “Recent veranderden we onze bedrijfsnaam van ‘Ooms Bouwonderneming’ naar ‘Ooms Woonrealisaties’. Naast nieuwbouw en renovatie van woningen en appartementen zijn we immers ook een interieurinrichter. Onze missie is om onze klanten totaal te ontzorgen,” vertelt gedelegeerd bestuurder Bart Geentjens. Voor het volledige traject van ontwerp tot afwerking kan Ooms rekenen op een team van een 115-tal eigen medewerkers. Daarnaast zijn er dagelijks 25 à 30 mensen in onderaanneming aan de slag.

Focus op kerntaken

“Vroeger hebben we al fors geïnvesteerd in software voor het beheer van onze bouwprojecten. We gebruikten hiervoor verschillende standalone pakketten, meestal maatsoftware. Deze waren niet geïntegreerd met de rest van de toepassingen in ons bedrijf, waardoor er vaak dubbele gegevens moesten ingevoerd worden… met alle fouten van dien. We beseften dat we echt nood hadden aan nieuwe software. We wilden geen maatsoftware meer omdat het een dure zaak is om functionaliteiten aan te passen en toe te voegen. Bovendien neemt dit veel tijd in beslag van onze eigen mensen. Door de stevige groei die we de laatste jaren hebben doorgemaakt, is het steeds moeilijker geworden om hen hiervoor in te zetten. We willen namelijk dat zij zich kunnen focussen op hun kerntaken, vanuit hun eigen expertise. Daarom besloten we om voor onze software we een beroep te doen op een externe, betrouwbare partner,” aldus Bart.

Onder de indruk van standaard software

Die partner vond Ooms in Astena. “Het softwarevoorstel van Astena beantwoordde perfect aan hetgeen wij zochten. Ze boden ons een standaard ERP-pakket aan voor bouwbedrijven op basis van Microsoft Dynamics 365 Business Central. We waren hier erg van onder de indruk, na al die jaren maatsoftware gebruikt te hebben. Het deed ons inzien dat we al die tijd in feite het warm water probeerden uit te vinden, terwijl het eigenlijk al bestond… Astena kon bijzonder goede referenties voorleggen en het feit dat ze deel uitmaken van de solide Cronos-groep, was een extra overtuigende factor. Bovendien is Microsoft een wereldspeler die veel toekomstperspectief biedt: ook niet onbelangrijk. Uiteraard blijft het voor ons een sprong in het onbekende en zullen we onze manier van werken grondig moeten aanpassen aan de standaard. Maar we hebben er alle vertrouwen in,” besluit Bart.

“We waren erg onder de indruk van de standaardsoftware waarmee Astena ons liet kennismaken. Het deed ons inzien dat we jarenlang het warm water zelf probeerden uit te vinden, terwijl de oplossing al bestond en zo voor de hand lag.” 

Bart Geentjens, Gedelegeerd bestuurder Ooms Woonrealisaties.

 

Benieuwd naar andere gebruikers van Astena's oplossingen voor bouwbedrijven?

Check onze pagina met succesverhalen of kijk op de eventkalender voor live presentaties of webinars.

 

Terug naar nieuws
Ik wil graag meer info