Visie op ERP 2020-2025

Professionalisering van de bouwsector 

In de bouwsector doen professioneel ingestelde bedrijven het altijd goed. Wie actief werkt aan tevreden klanten, technische innovatie, zorgvuldige investeringen en motivatie van eigen medewerkers, kan vlotter omgaan met schommelingen in de conjunctuur. 

Bij Astena bieden we succesvolle IT-projecten die aan onze klanten die professionele boost geven. Om onze belofte waar te maken, zien we dat klanten op drie domeinen meewerken om een maximaal rendement uit hun IT halen. 

Medewerkers 

Wat er echt toe doet, is uw team. Wie een IT-project opstart, focust zich soms iets te veel op de software die men nodig heeft. Wij nemen graag een stapje terug en kijken naar de mensen die met de tools aan de slag moeten. Prioriteit nummer één voor ons is een software opleveren waar mensen effectief en graag mee werken. 

Bedrijfsdoelstellingen 

Aan het einde van de rit zijn uw bedrijfsdoelstellingen het belangrijkste en onze IT moet u helpen om die gemakkelijker te realiseren. Daarom kijken we naar de processen in uw bedrijf en hoe u uw doelen waarmaakt. Deze informatie – zie het gerust als jouw unieke bedrijfs-DNA – is cruciaal voor wie een krachtdadige technologische basis wil bouwen. Uw software mag nog zo geavanceerd zijn, als die jouw processen niet op de juiste manier ondersteunt, geraakt u niet ver genoeg. 

Standaard IT 

Software moet performant zijn om vlekkeloos aan de slag te kunnen. Alleen tools die vlot draaien, doen IT-projecten slagen. Daarom zien we dat werken met zoveel mogelijk standaard-applicaties de beste prestaties biedt. Waarom zouden we ook het warm water opnieuw uitvinden? Bij Astena focussen we ons op het Microsoft-ecosysteem met connectoren naar andere standaardapplicaties. 

Zelf onderzoek doen naar best pratices, de roadmap van Microsoft aandachtig en plichtsgetrouw volgen en met ons eigen team software ontwikkelen voor de typische Belgische bouwnoden; dat staat hoog op onze agenda. We zijn ervan overtuigd dat we zo onze klanten beter kunnen helpen en het toont ons engagement naar de bouwsector. Daarom investeren we jaar na jaar ongeveer 500.000 euro aan middelen en mensen in R&D om de markt te blijven ondersteunen.” 
Wim Vandesompele, managing director bij Astena

 

R&D om onze visie te realiseren 

Om te zorgen dat we steeds succesvolle projecten opleveren, investeren we heel wat in R&D. Dat maakt ons – om het in termen van de bouw te zeggen – zowel een productie- als een installatiebedrijf. We focussen ons op het ontwikkelen van wat nog niet bestaat en een meerwaarde biedt voor onze klanten. 

We volgen Microsoft op de voet 

Op onze roadmap staat het opvolgen van de innovaties bij Microsoft met stip voorop. Zo evolueert uw software altijd mee, zonder onderbrekingen. Innovaties komen vanzelf mee in. 

Connectoren 

Er is al heel wat krachtige software op de markt die u vooruit kan helpen. Daarom integreren we die in de ERP. Dat maakt van uw ERP-software de centrale spil waarop we extra tools voorzien. In onze R&D concentreren we ons op het voorzien van connectoren naar de beste, nuttige en meest gebruikte tools. 

Specifiek voor de bouw 

Microsoft Dynamics 365 Business Central is out-of-the-box al een enorm krachtige tool. Daar voegen we nog eens aanvullende functionaliteiten aan toe die rekening houden met de vereisten en de nomenclatuur van de (Vlaamse) bouw. Zo bekom je een breed inzetbare tool voor bouwbedrijven waarin alle data centraal opgeslagen staat.  

Artificiële intelligentie 

Ook artificiële intelligentie (AI) volgen we op de voet. Dankzij de vele gecentraliseerde gegevens is uw ERP-pakket uitermate geschikt voor AI. We zijn er dan ook van overtuigd dat uw ERP-systeem slimmer zal worden en steeds meer werk van u zal overnemen. Wij maken de selectie van de mogelijkheden met blijvende toegevoegde waarde voor u. 

Benieuwd hoe onze visie uw bedrijf verder kan professionaliseren? 

Neem contact met ons op. Ons team van experten bekijkt graag met u de huidige situatie en de mogelijke verbeteringen. Dat alles met uw unieke bedrijfs-DNA als startpunt.