Projectaanpak

Plan van aanpak volgens bedrijfs-DNA
Bij onze softwareprojecten houden we rekening met het DNA van onze klanten en de betrokkenheid van de medewerkers. Hoe groot is uw bedrijf en hoe is het georganiseerd? Welke rollen, verantwoordelijkheden en processen zijn er? Welke kennis en maturiteit is er bij medewerkers? Welke IT tools en software zijn er vandaag in gebruik? Waar liggen de prioriteiten? ...

Eindresultaat: Een plan van aanpak voor uw uniek bedrijf.

Herkent u één van onderstaande scenario's? Contacteer onze specialisten en kom alles te weten over hoe samen een project aanpakken >> 

 

Contacteer onze specialist
Astena aanpak intro

Een Antwerps bouwbedrijf met 10 kantoorgebruikers werkte met verouderde software en een veelheid aan losstaande Excel-bestanden. Dit stond een vlotte werking van het bedrijf in de weg. Hun vraag aan Astena: een modern IT-platform opzetten.

Tijdens een intensieve brainstorm van 2 dagen bepaalde Astena samen met de zaakvoerders de gewenste manier van werken: meer controle over de lopende projecten en een efficiëntere facturatie van vorderingsstaten. Na een finale toetsing met de eisen en wensen van het management kwam er groen licht om de eindgebruikers intensief op te leiden en te begeleiden. Eens zij de nieuwe werkwijze volledig onder de knie hadden, kon de oplossing live gaan.

Dit project nam in totaal (amper) 4 maanden tijd in beslag.

Key facts


- Aantal bedienden: 10
- Calculatie, projectbeheer en facturatie vorderingsstaten
- Doorlooptijd: 4 maanden
- Projectbudget: € 24.500 

 

Contacteer onze specialist
Astena aanpak bouwb10

Een Antwerpse projectontwikkelaar met meer dan 60 vennootschappen en 15 bedienden op de boekhoudafdeling werkte met een oude versie van Microsoft Dynamics NAV. Er waren ook heel wat losse Excel-bestanden in omloop.

Hun vraag aan Astena luidde: een geïntegreerde boekhouding live zetten voor de meer dan 40 vennootschappen, inclusief een vlottere goedkeuringsflow van de inkoopfacturen. Een projectteam werd samengesteld en na enkele strategische sessies kreeg Astena een go voor de installatie van Dynamics 365 Business Central en de opleiding van de medewerkers.

Na 3 maanden was de initiële opzet al een feit.

Key facts
- Aantal bedienden: 15 (financieel departement)
- Resultaat: 60 bedrijven live met algemene en analytische boekhouding, codabox en isabel, inclusief opzetten goedkeuringsworkflow inkoopfacturen
- Doorlooptijd: 3 maanden
- Projectbudget : € 22.500

 

Contacteer onze specialist
Astena aanpak realestate

Een installatiebedrijf met 45 gebruikers uit Oost Vlaanderen had een oudere ERP-applicatie, diverse losse IT-eilanden , veel xls,   …

Doel : modern systeem opzetten om meer grip op de projecten te krijgen en collega’s te voorzien met de juiste inzichten.

Key facts
Doorlooptijden
- Fase 1 : 9 maand: €125.000


- Fase 2 : Optimalisatieproject ERP, planning & apps: €45.000

Contacteer onze specialist
Installatie

Een bouwbedrijf uit Limburg nam een sprong vooruit in end-to-end digitaal werken door de ontwikkeling van 5 apps op het Power Platform. De verschillende apps zijn gelinkt met het bestaande Dynamics 365 ERP-systeem. Kort gezegd: men wou van de papiertjes vanaf die de arbeiders voor allerlei activiteiten binnenbrachten. Sneller en correcter factureren was o.a. een voordeel van het gebruik van de apps.

  1. Snelheid: de data versnelt naar de centrale database brengen.
  2. Tijdswinst: onnodige manuele taken zoals overtypen uitschakelen.
  3. Foutenmarge verkleinen: éénmalige input geeft minder typfouten.

Key facts

- Vijf apps op maat van het bedrijf.

- Ontwikkelen en testen: 25 à 30 dagen.


Voordelen

- Sneller en juister factureren.

- Werfrapporten rechtstreeks naar documentmanagement.

 


 

Contacteer onze specialist
Werf app

Bij een Oost-Vlaams installatiebedrijf werkten de 40 bedienden met verouderde software en verschillende losse systemen. Het pensioen van de toenmalige IT-manager deed het besef groeien dat er een andere strategische benadering van de markt vereist was.

Het management klopte bij Astena aan met de vraag om de huidige bedrijfsprocessen en de gewenste situatie in kaart te brengen op basis van sector standaardsoftware Business Central for Installation. De voornaamste doelstellingen: accurate offertes, vlotte facturatie en meer controle over kosten en opbrengsten. Kortom, een toekomstgerichte manier van werken.

Resultaat: na 2 maanden lag een digitaal transformatieplan op tafel dat nu stap voor stap wordt geïmplementeerd. 

Key facts
- Aantal bedienden: 40 (over 3 afdelingen en 2 locaties)
- Resultaat: een digitaal plan voor future-proof werken
- Doorlooptijd: 2 maanden
- Projectbudget: € 15.000

 

Contacteer onze specialist
Astena aanpak instal40b