ERP zorgt voor efficiënte administratie bij Beneens

Modern ERP-pakket helpt groeien

"Als we kijken naar onze omzetgroei van de voorbije jaren hadden we heel wat meer administratiewerk mogen verwachten. Maar we zijn er trots op dat we dit hebben kunnen realiseren zonder extra mensen aan het team te vervoegen. Dit zorgt toch voor een mooi verdieneffect." Joeri Beneens, Technisch Directeur Beneens Bouwbedrijf

Joeri-beneens-interview

 "Ons doel was een beter overzicht over de financiële situatie van het bedrijf (helikopterview), maar ook de status per apart project per dag!"

Joeri Beneens, zaakvoerder Beneens Bouwbedrijf

Uitdaging

Snel mee evolueren met de markt is een noodzaak en vergt performante interne systemen die alle activiteiten transparant ondersteunen. Technisch directeur Joeri Beneens was zich daarvan bewust en ging op zoek naar oplossingen. Het bedrijf beschikte over een boekhoudpakket, maar de softwareleverancier investeerde er niet of onvoldoende in waardoor het niet mee evolueerde. De verschillende afdelingen en medewerkers hielden dan maar hun relevante gegevens bij in Excel. Een klassiek fenomeen waarbij gegevens verschillende keren worden ingegeven en op verschillende plaatsen worden bijgehouden. Het was tijdrovend en had een verhoogde kans op fouten.

Oplossing

"Voor- en nacalculatie is voor een bouwbedrijf zeer belangrijk en dat willen we dan ook in onze oplossing vervat zien. Astena heeft een calculator die gebruik maakt van steekkaarten. En aangezien wij al op die manier werkten, kon een en ander snel worden geïmplementeerd. We kunnen ook snel zien hoeveel euro beschikbaar is voor projectdelen zoals de snelbouw. Daarnaast beheert het pakket ook de bestelbonnen, het materieel en de werkfiches van de werkmannen. Interessant is ook dat we de boekhouding zowel centraal als apart per dochterbedrijf kunnen voeren. Beneens bestaat immers uit verschillende bedrijven, denk aan onze dochteronderneming Alucon.”

Beneens is een familiebedrijf in Olen. Joeri en Jo runnen als derde generatie het bouwbedrijf met een team van bekwame bedienden en arbeiders.  Zij treden op als partner voor de inrichting van handelszaken, toonzalen, shop-in-shops, artsen-praktijken en horecazaken en hotels. Beneens won onlangs de innovatie-award tijdens de Gouden Baksteen 2018. 

Joeri-beneens-interview
Wacht niet tot morgen, maar begin vandaag. De eerste stappen naar een geïntegreerd systeem kunnen snel gezet worden
Joeri Beneens, zaakvoerder Beneens Bouwbedrijf
Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen