Een ERP-oplossing maakt de interne werking efficiënter bij Bertbouw.

Het ERP-pakket groeit stap voor stap met ons mee.

Op één jaar tijd groeide het team van Bertbouw van vijf naar acht medewerkers. Een ERP-oplossing drong zich op om de interne werking efficiënter te maken. Vandaag zijn vier medewerkers bij Bertbouw vlot aan de slag met Business Central for Construction, een bouwspecifiek ERP-pakket gebaseerd op Dynamics 365 Business Central van Microsoft (het vroegere Navision).

Bertbouw-2

"Dankzij het ERP-systeem van Astena kunnen we onze gegevens gestructureerd en efficiënt verwerken. Het geeft ons een duidelijk overzicht van waar we staan als organisatie en het groeit stap voor stap met ons mee."

Bert Van Ginkel, zaakvoerder bij Bertbouw

Uitdaging

Door de forse groei werd het duidelijk dat er een degelijk softwaresysteem nodig was om met het hele team efficiënt en consequent samen te werken. Bertbouw koos voor een oplossing in de cloud met drie belangrijke doelstellingen:

  • Eenvoudige integratie met Excel
  • Centrale inventarisatie van projecten en facturatie
  • Systeem dat automatisch wordt geüpdatet met de nieuwste versie

Oplossing

Een investering die zichzelf terugbetaalt.

Aan de opstart van het ERP-pakket ging heel wat voorbereiding en opleiding vooraf. Sinds een tweetal jaar werken vier werknemers actief in het systeem. Bertbouw plukt er duidelijk de vruchten van:

  • Het bedrijf kan duidelijke documenten aan de klanten bezorgen.
  • Er is geen tijdsverlies meer dankzij de efficiënte verwerking van alle gegevens.
  • Het systeem kan uitbreiden volgens de (toekomstige) noden van het bedrijf.

Bertbouw uit Hoogstraten biedt een alternatief op de traditionele sleutel-op-de-deur aannemers. Elk project wordt uitgewerkt volgens de wensen van de bouwheer, gebruik makend van een persoonlijke en open aanpak. Door deze aanpak kunnen ze ook niet-traditionele uitvoeringen tegen zeer concurrentiële prijzen verzorgen. Ecologisch en duurzaam bouwen, energiezuinig bouwen, renoveren van rijhuizen en andere gebouwen tot lage energiewoningen, voor al deze projecten bent u bij bertbouw in goede handen.

Bertbouw voert opdrachten uit van A tot Z, van de afbraak tot schilder- en decoratiewerken en eventueel tuinaanleg.

 

Terug naar referenties
Informeer naar de voordelen